Υλικά

Για τις βάσεις
6 ασπραδια
90 γραμμάρια ζάχαρης
90 g αλεύρι
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 γραμμάρια σοκολάτας

Για την κρέμα
6 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρης
500 ml ζεστό αλλά όχι βραστό γάλα
50 γραμμάρια αμύλου
Βανίλια και 100 g βούτυρο

Για το γλασσο σοκολάτας
30 ml γάλακτος
30 g βούτυρο
80γρ σοκολάτα

1 κουτί Μορφατ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και τριμμένη σοκολάτα
Σε ένα ορθογώνιο ταψί, απλώστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Για την κρέμα
Βάζουμε όλα τα προϊόντα χωρίς βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς, χτυπήστε απαλά το βούτυρο με ένα μίξερ για περίπου 5 λεπτά και προσθέστε λίγο λιγο
την κρέμα μέχρι ένα ομοιογενές μείγμα

Για το γλασσο σοκολάτας
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το γάλα και προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν όλα. Αφήστε το να κρυώσει και να πυκνώσει
Κόψτε την βάση σε 3 μήκη και ευθυγραμμίστε τα το ένα πάνω στο με κρέμα ενδιάμεσα. Κτύπησα επίσης κάποια έτοιμη σαντιγι για απο πάνω και την ολοκλήρωσα με επικάλυψη σοκολάτας και γαρνίρισα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑτομικά μπολάκια Σιμιγδαλένιου χαλβά
Επόμενο άρθροΤυρομπουκίτσες με Ρεγγάτο