Υλικά

Για τις βάσεις κέικ (για κάθε βάση, διάμετρος 24-26 εκ.):
125 γρ. (0,5 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος 20%
100 γρ. (0,5 φλιτζάνι) ζάχαρη
100 γρ. (0,5 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
0,5 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
70 γρ. (0,5 φλιτζάνι) σταφίδες (για την πρώτη βάση)
70 γρ. (0,5 φλιτζάνι) καρύδια (για την τρίτη βάση)

Για την κρέμα:
200 γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, βρασμένο
Για το γλάσο:
45 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1,5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2,5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
Φιστίκια Αιγίνης για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις βάσεις κέικ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αυγό, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για την πρώτη βάση, προσθέτουμε τις σταφίδες.
Για τη δεύτερη βάση δε εβαλα τιποτα καποιοι βαζουν παπαρονοσπορο εγω δεν ειχα
Για την τρίτη βάση, αλέθουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα ψησίματος, στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 18-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει το κέικ και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
Αφήνουμε τις βάσεις να κρυώσουν εντελώς πριν τις αφαιρέσουμε από τη φόρμα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, κουταλιά κουταλιά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Συναρμολογούμε την τούρτα:
Τοποθετούμε τη βάση με τα καρύδια σε μια πιατέλα.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τη βάση.
Τοποθετούμε τη βάση την σκετη πάνω από την κρέμα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη δεύτερη βάση.
Τοποθετούμε τη βάση με τις σταφίδες πάνω από την κρέμα.
Καλύπτουμε την τούρτα με μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για όλη τη νύχτα.

Ετοιμάζουμε το γλάσο:
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το κακάο.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω από την τούρτα και στα πλαϊνά.
Διακοσμούμε με ξηρους καρπούς τριμμενους, αν θέλουμε.
Σερβίρουμε:
Αφήνουμε την τούρτα να σταθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.