Τούρτα Μούς Φράουλα με Γαλλικό Μπισκότο

Δείτε το Video της εκτέλεσης στο τέλος της Συνταγής

Υλικά

110 γρ. Βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρης
2 κρόκους αυγών
20 g αλευρι αμυγδάλου
150 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για μους φράουλας
10 g φύλλων ζελατίνης
400 γρ. Φράουλες σε πουρέ
60 g κοκκοποιημένης ζάχαρης
230 ml κρέμα γάλακτος σε παχιά μορφή
Φράουλες κομμένες για διακόσμηση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το γλυκό μπισκότο

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη τους κρόκους και το τριμμένο αμύγδαλο και με μία μαρίζ ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε να πάρουμε ένα ζυμάρι.

Οταν είναι έτοιμο το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά

Μετά τα 30 λεπτά χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι 22 με 23 εκατοστά και απλώνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά έως ότου χρυσίσει η επιφάνεια Μόλις βγει από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα τελείως.

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη φράουλα
Σ ένα μπολάκι με παγωμένο νερό βάζουμε μέσα τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 100 γραμμάρια απο τον πολτό φράουλας δεν χρειάζεται να βράσει ισα ισα να ζεσταθεί τα υπόλοιπα 300 γραμμάρια τα βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε

Μόλις ζεσταθούν τα 100 γραμμάρια ρίχνουμε τις ζελατίνες που έχουμε στραγγίσει αρκετά μέσα στο πολτο και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Αφού διαλυθούν οι ζελατίνες ρίχνουμε τον πολτό φράουλας στο μπολ με το υπόλοιπο πολτό και ανακατεύουμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη τον πολτό και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα μαζί πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία ωραία μους φράουλας.
Ρίχνουμε την μους επάνω στο μπισκότο και τοποθετούμε την τούρτα μας αρκετές ώρες στο ψυγείο να παγώσει
Αφού παγώσει η τούρτα την ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε. Γαρνίρουμε με φράουλες, σιρόπι φράουλα και τρούφα σοκολάτας

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό με Nutella με τσιπς σοκολάτας
Επόμενο άρθροΦτηνό, γρήγορο και εύκολο: μαλακές μπουκίτσες τυρόπιτας