Λουκουμάδες Παραλίας

Υλικά

260 ml χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
70 γραμμάρια ζάχαρη
1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
μία βανίλια
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μία πρέζα αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά μαζί με μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Προσθέτουμε και τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι ανακατεύουμε να γίνει ένα ελαφρό κουρκούτι και το αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Βάζουμε την υπόλοιπη υπόλοιπη ζάχαρη το αυγό και τη βανίλια ενσωματώνοντας τα στο μείγμα.
Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και ρίχνουμε σταδιακά εναλλάξ με το βούτυρο δηλαδή (αλεύρι βούτυρο αλεύρι βούτυρο αλεύρι) ξεκινάμε το ζύμωμα ώστε να κάνουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί ο όγκος της περίπου μία ώρα.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη και την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο των 5 με 6 χιλιοστών με τον πλάστη. Κόβουμε κύκλους 8 περίπου εκατοστά με το κουπάτ και μέσα κάνουμε μικρότερο κύκλο με το καπάκι από ένα μπουκάλι.

 

Τους βάζουμε σε ατομικές λαδόκολλες για κάθε λουκουμά στο ταψί και τους αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι για 15 με 20 λεπτά.
Σε μία κατσαρολίτσα μικρή με μπόλικο λάδι ρίχνω έναν-έναν τον λουκουμά προσεκτικά με τη λαδόκολλα η οποία αποκολλάται μόλις υγρανθεί και την αφαιρούμε.


Αφήνουμε να πάρει χρώμα για 2-3 λεπτά και τον γυρίζουμε και από την άλλη μεριά .
Όταν τηγανιστούν βάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί και όσο είναι ακόμα ζεστοί ρίχνω έναν-έναν μέσα σε ένα πιάτο με κρυσταλλική ζάχαρη τον γυρίζω και από την άλλη πλευρά να καλυφθεί με αυτή και είναι έτοιμος για σερβίρισμα Γίνονται πολύ πολύ αφράτοι. Δοκιμάστε τους!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΠάστα κωκ ταψιού!!!
Επόμενο άρθροΚαλομαγειρεμένη αρνίσια συκωταριά…για τους μερακλήδες