Τούρτα Παγωτό OREO

Υλικά

Βάση:
1/2 κουπα ζάχαρη
1/2 κουπα καστανή ζάχαρη
1/4 κουπας λάδι καρύδας
2 μεγάλα αυγά
2 κουτ βανίλια
1/4 κουπας γάλα
2 1/2 κουπες αλεύρι – κοσκινισμένο
1/4 κουπας κακάο
1 1/4 κουτ γλ μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ γλ σόδα
Τσίμπημα αλατιού
2/3 κουπας διαλυμένος στιγμιαίος καφές ή εσπρέσο

Στρώμα παγωτού:
325 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κουπα ζάχαρη άχνη
250 g μασκαρπόνε
1/2 κουπα ζάχαρη
1 κουτ γλ βανίλια
18 μπισκότα oreo – σε μεγάλα κομμάτια

Σοκολάτα ganache:
60 g μαύρη σοκολάτα
90 g κρέμα γάλακτος

Διακόσμηση κρέμας:
230 ml κρέμα γαλακτος
1/2 κουπα ζάχαρη άχνη
2 κουτιά μπισκότων oreo

Σχήμα με κινητό δαχτυλίδι (τσερκι) 24 cm

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
Λιπάνετε τη φόρμα με λάδι και καλύψτε με χαρτί ψησίματος – έναν κύκλο για το κάτω μέρος και τα πλαινα με το στο ύψος της φόρμας ξεχωριστά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε το λάδι καρύδας.
Σε ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε τα ξηρά υλικά.
Προσθέστε 1/2 από τα ξηρά συστατικά στο μείγμα αυγών, στη συνέχεια το μισό γάλα και τον μισό καφέ.
Τα υπόλοιπα μισά ακολουθούν με την ίδια σειρά. Χτυπήστε καλά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα – μια ιδέα πιο σφιχτό από το κέικ.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 – 20 λεπτά – μέχρι να ψηθεί.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ετοιμάστε το μείγμα παγωτού.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος(από το ψυγείο) σε μέτρια ταχύτητα – μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε να χτυπάτε με μεγάλη ταχύτητα – έως ότου να μην πεφτει απο το κουταλι. Αφήνω στην άκρη.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε για 15 – 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει ομοιογενές / χωρίς σβώλους /. Προσθέστε ζάχαρη, βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας από την σαντιγί και συνεχίστε να χτυπάτε – μέχρι να μαλακώσει.

Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να αναμίξετε τη μασκαρπόνε και την κρέμα σαντιγί. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να αναμιχθεί πλήρως.
Σπάστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με την κρέμα που προκύπτει. Ανακατέψτε καλά.

Συναρμολόγηση:
Χρησιμοποιήστε ένα οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε μέχρι να αποκτήσετε μια επίπεδη επιφάνεια στην βάση.
Τοποθετήστε το στο κάτω μέρος της φόρμας / καλυμμένη με χαρτί. Ρίξτε το μείγμα παγωτού στην κορυφή και ισιώστε.
Καλύψτε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και αφήστε στον καταψύκτη όλη τη νύχτα ή για 2 – 4 ώρες.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, ετοιμάστε το γκαναζ λιώνοντας τη θρυμματισμένη σοκολάτα και 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρι. Ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενή σοκολατένιο μειγμα. Αφήστε να κρυώσει και ρίξτε πάνω στο κέικ χωρίς να αφαιρέσετε τον δακτύλιο. Ισιωστε και ψύξτε μέχρι να σκληρύνει η γκαναζ.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την σαντιγί για διακόσμηση, όπως και η κρέμα για το στρώμα παγωτού. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαριπλαστικής σε σχήμα αστεριού και διακοσμήστε.
Φτιαξτε ένα στεφάνι για διακόσμηση βάλτε και τα μπισκότα και απολαύστε για την ευφορία των αισθήσεων !!!

Καλή επιτυχία