Τούρτα Ρυζόγαλο

Υλικά

μπισκότα – 150 γραμμάρια
βούτυρο – 85 γρ
φρέσκο ​​γάλα – 1 λίτρο.
ρύζι – 1 κουπα.
νερό – 1 κουπα.
ζάχαρη – 1 κουπα.
βανίλια – 1 φακελάκι
κανέλα – για διακόσμηση

Εκτέλεση

1. Αλέστε τα μπισκότα σε σκόνη
2. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με τα μπισκότα, μετά το μεταφέρουμε σε φόρμα διαστάσεων
22 εκ., Καλό είναι να έχουμε αποσπώμενο πάτο. Πιέστε το μείγμα μπισκότου με το πίσω μέρος του κουταλιού για να κολλήσει καλά και να γίνει μια επίπεδη και χοντρή βάση και αφήστε το στο ψυγείο να σφίξει όσο ετοιμάζετε το μείγμα για το κέικ.
3. Καθαρίστε και πλύνετε το ρύζι πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βάλτε το σε μια κατσαρόλα με το νερό και μαγειρέψτε μέχρι να φουσκώσει / να απορροφήσει όλο το νερό. 

Σε αυτό το σημείο, προσθέστε το γάλα με μια πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας περιοδικά για να μην καεί. Μόλις βράσει ξανά, προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια, μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί εντελώς το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε το ρύζι να πήξει για 30 λεπτά / να τραβήξει όσο γάλα έχει απομείνει /
4. Ρίξτε το μείγμα γάλακτος-ρυζιού πάνω από το φύλλο μπισκότων και αφήστε το να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια καλύψτε με μεμβράνη και ψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες για να δέσει.
5. Διακοσμήστε το κέικ με πασπαλισμένη κανέλα.
6. Σερβίρετε πάντα καλά παγωμένο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧιονούλες Γάλακτος…ένα όμορφο γλυκό, σε φλιτζάνια του καφέ
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα με ολόκληρα κομμάτια φρούτων.