Τούρτα Τριμμένη
Ετοιμάζεται σε περίπου 10-15 λεπτά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Προϊόντα:
Για τη βάση:
380 γρ αλεύρι
110 γρ. ζάχαρη
210 γρ. παγωμένο βούτυρο
Για την κρέμα γάλακτος:
3 αυγά
750 γρ ξινη κρέμα ή γιαουρτι
250 γρ. ζάχαρη
4 κ.σ. κορν γλαουρ
80 γρ. βούτυρο
10 γρ. ζάχαρη βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο ολοκληρο μέσα στο αλεύρι. Αφου το αλευρώσουμε γυρω γυρω το τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη μέσα στο μπολ που είναι και το αλεύρι.
Μόλις τελειώσουμε τότε με τα χέρια μας ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο μαζί να ομογενοποιηθούν για αρκετά λεπτά να γίνουν μία τριφτή ζύμη (περιπου σαν χοντρη άμμο)
Ρίχνουμε αυτή την μιση τρίφτη ζύμη μέσα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε στη συνέχεια
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζύμη στο τηγάνι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα χοντρή άμμο
Σβήνουμε τη φωτιά και κατεβάζουμε το τηγάνι στη συνέχεια προσθέτουμε αυτό το χοντρό τρίμμα μέσα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι χτυπάμε 3 αυγά προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζουμε να χτυπάμε μετά ρίχνουμε βανίλια και το γιαούρτι ανακατεύουμε προσθέτουμε το κορν φλάουρ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα μας τότε ρίχνουμε και το βούτυρο για να ανακατέβουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε λίγο είναι έτοιμη η κρέμα.
Σε ένα στρογγυλό τσέρκι 18 cm στην πρώτη στρώση βάζουμε το τρίμμα που έχουμε αφήσει στο μπολ από πάνω με ένα κουτάλι κρέμα
Επαναλαμβανουμε μεχρι να σχηματισουμε 4 στρωσεις και τελειωνουμε με τριμμα απο πάνω.
Το τυλίγουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε για 2-3 ωρες στο ψυγείο.
Μόλις το βγάλουμε το αλλειφουμε με κρεμα στην περίμετρο και απο πάνω σπατουλαρουμε
το τριμμα και ετοιμοοοοοο
Καλή υγεία να έχετε