Υλικά:
Για τη βάση:
Περίπου 300 γραμμάρια μπισκότα (π.χ. πτι μπερ)
250 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιου
Για τη γκανάς:
200 γραμμάρια κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
Για τη κρέμα:
500 ml γάλα
1,5 πακέτα ανθος αραβοσιοτυ γιωτης βανίλιας (60γρ)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
250 γραμμάρια μασκαρπόνε ή άλλο κρέμα τυρί
2 φακελάκια βανίλιας
300 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
100 γραμμάρια καβουρδισμένα και τριμμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Η κρέμα
Ανακάτεψε το ανθος αραβοσιτου και τη ζάχαρη με λίγο γάλα μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
Ζέστανε το υπόλοιπο γάλα και πρόσθεσε το μείγμα του πουτίγκα. Μάγειρε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Άφησε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 2: Η βάση
Βάλε έναν δακτύλιο σε μια πιατέλα.
Βούτηξε τα μπισκότα σε λίγο γάλα και στρώσε τα στον πάτο του δακτυλίου.
Άπλωσε την πραλινα φουντουκιου πάνω από τα μπισκότα.
Πρόσθεσε άλλη μια στρώση μπισκότα.
Βήμα 3: κρεμα
Χτύπα την κρύα κρέμα ανθος αραβοσιτου με το μασκαρπόνε και τη βανίλια.
Χτύπα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ανακάτεψέ την απαλά με την κρέμα πουτίγκας.
Πρόσθεσε τα φουντούκια και ανακάτεψε.
Άπλωσε την κρέμα πάνω από τη βάση.
Βήμα 4: Η γκανάς
Ζέστανε την κρέμα γάλακτος και πρόσθεσε την κουβερτούρα. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Άφησε τη γκανάς να κρυώσει ελαφρώς και άπλωσέ την πάνω από την κρέμα.
Βήμα 5: Τελικές πινελιές
Βάλε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Απολαύστε!