Βραζιλιάνικο Κεικ Σοκολάτας (Despacito)
Υλικά
Παντεσπάνι σοκολάτας
4 αυγά
110 γρ.ζάχαρη
55 γρ. αλεύρι
25 γρ.πικρό κακάο
Σιρόπι
150 ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας πικρό κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μους σοκολάτας
450 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια σοκολάτας κουβερτούρα
100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε κοσκινισμένα τα 55 γρ. αλεύρι και 25 γρ.κακάο. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα που ανοίγει απ το πλάι και την οποία έχουμε βουτυρώσει. Η φόρμα μπορει ναναι απο 18 εως 24 εκατοστά.
Την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη βανίλια, ρίχνουμε και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε το ψημένο παντεσπάνι μας το τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού και στη συνέχεια ρίχνουμε το υγρό σοκολατένιο μείγμα μας λίγο λίγο.
Το αφήνουμε να το απορροφήσει.
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε τα 100 γρ.σοκολάτας κουβερτούρα και 100 γρ.σοκολάτας γάλακτος.
Αφαιρούμε 2 κουταλιές τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε για το στόλισμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγύ.
Θα πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι πολύ παγωμένη ώστε να γίνει πιο ωραία η σαντιγύ μας.
Ρίχνουμε το μείγμα από τις σοκολάτες στην σαντιγύ μας και ανακατεύουμε πάλι με το μίξερ.
Στη συνέχεια απλώνουμε το μους της σοκολάτας πάνω απ το παντεσπάνι μας.
Μ ένα κορνέ στο οποίο έχουμε βάλει τις 2 κουταλιές της σοκολάτας που κρατήσαμε κάνουμε από πάνω ό,τι σχέδιο θέλουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!!!!!
Σκέτη κόλαση!!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Do not Forget to Subscribe to youtube here