Σιροπιαστό Κέικ με Σιμιγάλι

Υλικά

για το σιροπι:
2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
χυμό από 1 λεμόνι (ή 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

για το κέικ:

2 κούπες σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξυλάκι βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα
3 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι 1%.
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
2 αυγα
Σταφίδες

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε πρώτα το σιρόπι.
Διαλύουμε τη ζάχαρη σε νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αφήστε να πάρει μια βράση. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να βράζει, προσθέστε το μέλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά για περίπου 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πασπαλίστε ελαφρά με αλεύρι ένα ταψί 22×30. Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γιαούρτι μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Προσθέστε σιγά σιγά στο μείγμα βουτύρου και αυγών. Ανακατεύουμε μέσα και το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το λειαίνουμε με σπάτουλα.

Πάρτε ένα μαχαίρι και κάντε διαγώνιες γραμμές από αριστερά προς τα δεξιά και ολοκληρώστε για να φτιάξετε σχήματα ρομβου. Τοποθετήστε τις σταφίδες στο κέντρο κάθε κομματιου.

Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιχύνουμε με σιρόπι μέχρι να μην απορροφηθεί άλλο.
Το έψησα νωρίτερα μέσα στην ημέρα και κράτησα λίγο σιρόπι που έβαλα αμέσως πριν το σερβίρω.

Σερβίρετε και απολαύστε!

 

Προηγούμενο άρθροXειροποίητο παγωτό amarena
Επόμενο άρθροΚους Κους με λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές)…ένα κανονικό γεύμα για νηστεία