Κέικ σοκολάτας

Συστατικά

1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζάνι σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
220gr τυρί κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε το ταψί 20×30 με χαρτί ψησίματος (προαιρετικό). Λιπαίνετε ελαφρά με βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν.
Προσθέστε αλεύρι, σκόνη κακάου, βανίλια, αλάτι και μαγειρική σόδα και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενωθούν πλήρως.
Απλώστε τα 3/4 του μείγματος στο ταψί (κρατήστε το υπόλοιπο στην άκρη).
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμας με έναν μιξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη, αυγό και βανίλια και κτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν.
Απλώστε το μείγμα τυριού κρέμας πάνω από το μείγμα που είναι στο ταψί. Γεμίστε με κουταλιές του μείγματος που κρατήσαμε (1/4 από τα 3/4) απο πάνω και ανακατωστε το απαλά με ένα καλαμακι.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, έως ότου σφίξει στο κέντρο. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου  πριν το κόψετε σε κομμάτια.

ΠΗΓΗ: therecipecritic.com

Προηγούμενο άρθροΗ Ζύμη Πίτσας της Μένης “τα σπάει”
Επόμενο άρθροΜπαρες σοκολάτες με καρύδα σε 3 κινήσεις