Σιμιγδαλένιος χαλβάς σοκολάτας

Ο Σιμιγδαλένιος χαλβάς σοκολάτας είναι μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη παραλλαγή του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά, για τους λάτρεις της σοκολάταςH Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικα

200 γρ Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο
450 γρ Σιμιγδάλι χονδρό
100 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ Ζάχαρη καστανή
100 γρ Σταφίδες ξανθές ή μαύρες
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
100 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα

Για να το Γλάσο
125 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
125 γρ Κρέμα γάλακτος Πλήρες
1 κουτ σούπας Μέλι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κάτι συνταγή ρίχνοντας σε μία μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο ότι επιλέξετε και τα δύο είδη σιμιγδαλιού
και τα βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση να καβουρδιστούν
Πολύ σημαντικό είναι να καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι πολύ καλά για τουλάχιστον πέντε λεπτά μέχρι να πιάσει να ανοίγει το χρώμα του
Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι προσθέτουμε τη ζάχαρη τη βανίλια το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταφίδες τα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάνε παντού και στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό

Αφού ρίξουμε το νερό συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ο χαλβάς και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Ετοιμος ο σιμιγδαλένιος χαλβάς κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα όπου συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει μέσα στο χαλβά

Αδειάζουμε το χαλβά μας μέσα σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφού έχει κρυώσει ο σιμιγδαλένιος χαλβάς τον ξεφορμάρουμε τον τοποθετούμε σε μία ωραία πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και διακοσμούμε όπως επιθυμεί ο καθένας

Προηγούμενο άρθροΠατατοκεφτέδες με γέμιση.
Επόμενο άρθροΕκμέκ κανταΐφι