Το κέικ της γιαγιάς χωρίς ψησιμο

Advertisement

Είναι ένα επιδόρπιο κατάλληλο ειδικά το καλοκαίρι, ακόμη κι αν ομολογώ ότι ακόμη και το χειμώνα είναι κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτο πολύ απλό στην προετοιμασία και πάνω απ ‘όλα δεν χρειάζεται να ανοίξετε το φούρνο, οπότε σκεφτείτε πόσο υπέροχο είναι το καλοκαίρι για να απολαύσετε μια ωραία απόλαυση χωρίς να έχετε σάουνα με το φούρνο.
Είναι ένα κέικ τρωγεται με το κουτάλι γιατί θρυμματίζεται και λιώνει στο στόμα σας, σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματήσετε στην πρώτη κουταλιά.

Συστατικά:

380 g ξηρών μπισκότων πτι μπερ
180 γραμμάρια βούτυρο
– κουκουναρι συμφωνα με το γουστο σας
ζάχαρη άχνη

Συστατικά για την κρέμα:
– 500 ml γάλακτος
– 2 κρόκους
– 100 g ζάχαρης
– 50 γραμμάρια αλεύρι
– το ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι

Μέθοδος:

Για να προετοιμάσετε το κέικ της γιαγιάς χωρίς ψήσιμο, προετοιμάστε πρώτα την κρέμα.
Ρίχνουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά για να ζεσταθούν.
Ξεχωριστά με ένα σύρμα χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με την ζάχαρη.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο κάθε φορά, ανακατέψτε για να αποφύγετε το σχηματισμό κομματιών.
Αφαιρέστε το ξύσμα λεμονιού από το γάλα και προσθέστε στο μείγμα που το ανακατεύετε με το σύρμα και στη συνέχεια βράστε για να πήξει την κρέμα.
Μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή, αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε και μετά μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ.
Καλύψτε την κρέμα με μία μεμβράνη και σιγουρευτείτε ότι η μεμβράνη κολλά πάνω στην κρέμα και αφήστε το να κρυώσει.

Advertisement

Προχωρήστε στην προετοιμασία της βάσης του κέικ.
Τρίψτε τα μπισκότα σε ένα μίξερ και ρίξτε τα σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά για να αναμίξετε τα δύο συστατικά.
Βρέξτε και πιέστε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος και στρωστε ένα τσερκι ή ταψί τάρτας με διάμετρο 24 cm το νωπό τρίμα .
Ρίχνουμε περίπου τα 2/3 του μείγματος στο κάτω μέρος του καλουπιού και με το πίσω μέρος του κουταλιού ισώστε στο κάτω μέρος και τις άκρες καλά .
Στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Μετά τον χρόνο ανάπαυσης, ρίξτε την κρέμα, ισιώστε καλά και τέλος καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα μπισκότων προσπαθώντας να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια.
Σε ένα τηγάνι, καβουρδίστε μερικά κουκουνάρια, στη συνέχεια τακτοποιήστε τα στην επιφάνεια του κέικ και πιέστε ελαφρά με τα χέρια σας σε ολόκληρη την επιφάνεια για να τα στερεώσετε λίγο τα κουκουνάρια.
Τοποθετήστε το κέικ της γιαγιάς χωρίς μαγείρεμα στο ψυγείο για 5 ώρες.
Οταν σερβίρετε το κέικ, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

Καλη Επιτυχία

Advertisement