Κέικ Μήλων

Συστατικά

– 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
– 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
– 1/2 φλιτζάνι λάδι
– 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
– 2 κουταλιές γιαούρτι
– 2 φλιτζάνια αλεύρι
– 1/2 φλιτζάνι κορν φλαουρ
– 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Τσίμπημα αλατιού
– 3 μήλα
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– Σιρόπι (σοκολάτας – καραμελας ή γλασσο ζαχαρης άχνης)
– Λίγο χοντροτριμμένο καρύδι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ με τρύπα στην μέση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το ξύδι, βανίλια.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπαμε να λιώσει καλά (λευκό μείγμα)
Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά στο λάδι και χτυπάμε (1-2 λεπτά).
Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά και χτυπάμε με το συρμα και προσθέτουμε και το γιαούρτι.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπεικιν και το κορνφλαουρ και το αλάτι.
Ρίχνουμε σταδιακά το στερεό μείγμα σιγά σιγά μέσα στο υγρό και ανακατεύουμε μέχρι
να έχουμε ένα πηχτό μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και αφήνουμε στην άκρη

Κόβουμε τα μήλα σε φέτες προσθέτουμε κανέλα και τα ανακατεύουμε να πάει παντού
Τοποθετούμε τα μήλα μέσα στο μείγμα του κέικ το ένα διπλό στο άλλο επικαλύπτοντάς λίγο
το ένα με το άλλο.


Πασπαλίζουμε με ζάχαρη τα μήλα. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

Βγάζουμε το κέικ απο το φούρνο και μπορούμε να το γαρνίρουμε με ότι σιρόπι θέλουμε
και διακοσμούμε με λίγο τριμμένο καρύδι

Εγγραφείτε στο κανάλι της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΤα μακαρόνια των τυριών
Επόμενο άρθροΠατάτες Ογκρατεν…χωρίς κρέμα γάλακτος