Κέικ Γιαουρτιού
Υλικά για τη ζύμη
3 κρόκους αυγού
Βούτυρο – 80 g (1/3 φλιτζάνι)
Ζάχαρη – 70 g (1/3 φλιτζάνι)
Αλεύρι – 200 g (1 1/2 φλιτζάνια)
1 κουταλακι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την κρέμα
3 ασπράδια αυγού
Ζάχαρη – 80 g (1/3 φλιτζάνι)
Γιαούρτι ή ξινή κρέμα – 300 g (1 ποτήρι)
κορν φλάουερ – 3 κουταλιές της σούπας
Πιάτο ψησίματος – 15×15
Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους απ τα ασπράδια. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.
Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Αφαιρούμε απ το μπολ και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Χωρίζουμε σε 2 μέρη, τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Για την κρεμα γιαουρτιου
Χτυπάμε τα ασπράδια αυγού μαρέγκα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι λίγο λίγο και κτυπάμε ταυτόχρονα. Ρίχνουμε το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε να ενωθεί.
Βουτυρώνουμε αλευρώνουμε μια φόρμα 15Χ15 και απλώνουμε στον πάτο τη μισή ζύμη.
Ρίχνουμε τη κρέμα.
Τρίβουμε από πάνω το δεύτερο μισό της ζύμης
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ένα κέικ γιαουρτιού φτιαγμένο από απλά υλικά, είναι απλό στην προετοιμασία και αποδεικνύεται πολύ πολύ νόστιμο.
Καλή επιτυχία