ΥΛΙΚΑ
1/4 της κουπας λιωμένη μαυρη σοκολάτα, και τριμένη σοκολάτα για γαρνιτούρα
2 ώριμα αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/4 κουπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε τη λιωμένη σοκολάτα, τα αβοκάντο, τη σκόνη κακάου, την κρέμα γάλακτος, το σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 45 δευτερόλεπτα.
Μοιράστε το μίγμα ανάμεσα σε τέσσερα βάζα ή ποτήρια και πάνω ρίξτε με κομμάτια μαυρης τριμμένης σοκολάτας.