Έχω ετοιμάσει ένα υπέροχο κέικ για εσάς. Είναι ένα τέτοιο κέικ που οι άνθρωποι που προσφέρετε θα θέλουν να τρώνε ξανά και ξανά λέγοντας “τι υπάρχει σε αυτό το κέικ”.
Το μυστικό είναι κρυμμένο μέσα

Κέικ με καρύδι και σύκο

Το κύπελλο που χρησιμοποιώ: 200 ml
Το μέγεθος του ποτηριού τσαγιού που χρησιμοποιώ: 120 ml

Υλικά

Για το Κέικ:
3 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 πακέτο βανίλιας
1 ποτήρι τσάι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 ποτήρι αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
6 αποξηραμένα σύκα (διατηρούνται σε βραστό νερό για 15 λεπτά και ψιλοκομμένα)
1 χούφτα τριμμένα καρύδια

Για το σιρόπι:
1 1/2 ποτήρια ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας nescafe
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι αλεύρι
Ένα δάχτυλο λιγότερο κορν φλαουρ από μισό ποτήρι
1 φακελάκι βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 φακελάκι γκαρνι 

Για από πάνω:
1 ποτήρι τσάι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο

Να διακοσμήσω:
Ψιλοκομμένο Ξηρό σύκο
τριμμένα καρυδιά

Εκτέλεση:

Τα αυγά, η ζάχαρη και η βανίλια τοποθετούνται σε ένα κατάλληλο μπολ και τα χτυπάμε με
ένα μίξερ έως ότου μετατραπεί σε λευκή κρέμα.
Προσθέστε γάλα και κανέλα. Προσθέστε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε
ελαφρά το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε ψιλοκομμένα σύκα και καρύδια
και ανακατέψτε με μια σπάτουλα ή κουτάλι.
Το μείγμα τοποθετείται σε μία ορθωγλωνια φόρμα στραμένη με χαρτί ή σε ένα τσέρκι
μέσα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί και ψήνεται για 20-25 λεπτά σε θερμαινόμενο
φούρνο 175 βαθμού κάτω / πάνω χωρίς ανεμιστήρα.
Ενώ μαγειρεύεται το κέικ, αναμιγνύονται ζεστό νερό, nescafe και ζάχαρη σε κατάλληλο
δοχείο για το σιρόπι.
Το κέικ που βγαίνει από το φούρνο βρέχεται ομοιόμορφα με αυτό το σιρόπι.


Το γάλα, η ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλαουρ και η βανίλια μπαινουν στην
κατσαρόλα για την πουτίγκα, βράζουμε και ανακατευουμε μέχρι να πήξει κρέμα.
Προστίθεται βούτυρο. Το βούτυρο αναμιγνύεται μέχρι να λιώσει στην καυτή κρέμα.Τελικά,
προστίθεται η σκόνη γκαρνί για σαντιγί και αναμιγνύεται με ένα μίξερ.
Απλώστε την κρέμα στο εμποτισμένο κέικ.


Ανακατέψτε τα καρύδια, την κανέλα και το κακάο και πασπαλίστε το μείγμα πάνω από
το κέικ.
Αφού το κέικ διατηρηθεί στο ψυγείο για μία νύχτα, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πριν το σερβίρω, το διακοσμούσα με αποξηραμένα σύκα και καρύδια.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ…

Τα βίντεο του καναλιού είναι εδώ

Προηγούμενο άρθροΕύκολα πιταράκια της πολίτισσας γιαγιάς…πάει με όλα
Επόμενο άρθροΡολά Κοτοπιτάκια, είναι δύσκολο να αντισταθείτε