Το κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών και το τυρί au gratin είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή για όλους.

Υλικά:

– 2 στήθη κοτόπουλου
– 1 κιλό σαμπιγιον μανιταριών
– 4 γλυκές ντομάτες
– 1 κρεμμύδι
– 2 σκελιδες σκόρδο
– αλάτι
– τριμμένο πιπέρι
– λίγο λάδι
– 100 γραμμάρια τυρί

Εκτέλεση

Ξεκινάμε χαράζοντας σταυρωτά τις ντομάτες στην βάση τους τις βάζω σε ένα μπολ που το γεμίζω με ζεστό νερό.
Αφήνω στο ζεστό νερό για λίγο μετα τις βάζω σε κρυο νερο και παιρνω μια μια και τις ξεφλουδίζω με το μαχάιρι
Κόβω το κρεμύδι σε φέτες και τα μανιτάρια. Επίσης φιλετάρω τα στήθη κοτόπουλο και αλατοπιπερώνω.
Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι απλώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τηγανίζουμε με πιπέρι και από τις δύο μεριές.

Ντεγλασάρουμε το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν και αλατοπιπερώνουμε.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μαντάρια

και μαγειρευουμε να μαλακώσουν και προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα και το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα.


Αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα πυρεξ το στρώνουμε

και απλώνουμε το κοτόπουλο από πάνω και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο

και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ ή μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.

Καλή Επιτυχία