Το Λονδρέζικο Κέικ του τσαγιού

Advertisement

Η βάση έχει μια ήπια γεύση λεμονιού και σε συνδυασμό με μαρμελάδα βερίκοκου και μαρέγκα με καρύδια, αυτό το κέικ είναι ένα από τα καλύτερα κέικ ποτέ.
Δεν υπάρχει κανένας που να μην τον αναγνωρίζει, σπάνια που δεν τον αγαπά.
Ας απολαύσουμε ακαταμάχητες γεύσεις 🙂

Συστατικά:

140 g βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
80 g ζάχαρης
1 αυγό
χυμό λεμονιού και ξύσμα
245 g αλεύρι
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ

4 ασπράδια αυγών
200 g ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια καρύδια

Μαρμελάδα βερίκοκου 5-6 κουταλιών
περίπου 50 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Λάδι και αλεύρι σε ένα ταψί 24 cm.
Χτυπήστε ελαφρά το βούτυρο και τη ζάχαρη έως ότου κρεμώσουν σε υφή.
Προσθέστε αυγό, χυμό και ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε τα καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου. Ανακατέψτε με τα χέρια σας μόνο μέχρι να  συνδεθούν όλα καλά και να αναμιχθούν. Η ζύμη θα είναι κολλώδης και άμορφη, αλλά μην προσθέτετε περισσότερο αλεύρι, έτσι θα έπρεπε.
Προθερμάνετε το φούρνο (στον αέρα) στους 180 C. Εάν ο φούρνος είναι χωρίς ανεμιστήρα, τότε στους 200 C.
Βυθίστε ένα κουτάλι σε νερό και στρώστε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί με το πίσω μέρος ενός υγρού κουταλιού.

Advertisement


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 7-8 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι του αυγού σε μαρέγκα.
Προσθέστε σταδιακά ζάχαρη άχνη.
Προσθέστε σταδιακά τα αλεσμένα καρύδια.


Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, αλλά μην το σβήσετε.
Απλώστε τη μαρμελάδα βερίκοκου στη ζύμη και στη συνέχεια απλώστε το ασπράδι αυγού πάνω του.


Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.
Ψήστε για άλλα 15-18 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς το κέικ πριν το κόψετε.

Καλή επιτυχία

Advertisement