Το μαγικό κέικ καραμέλας.

Διαφήμιση

Αυτό το είδος κέικ ονομάστηκε μαγικό γιατί ετοιμάζετε ένα μείγμα που στρωματοποιείται σε 2-3 στρώσεις όταν ψηθεί. Δεν είναι περίπλοκο

Υλικά:

Για καραμέλα:
200 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας νερό – προστίθεται γιατί η καραμέλα ψήνεται πιο αργά και δεν θα καεί
200 ml κρέμα γαλακτος
20 γρ βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
145 γρ αλεύρι

5 αυγά
620 ml γάλα
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας νερό – ξέχασα να βάλω 😄
155 γρ. βουτυρο
150 γρ ζάχαρη
Βανίλια

Εκτελεση

Βάζω ζάχαρη, νερό και αλάτι στο μάτι της κουζίνας. Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη, ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο. ανακατευω.

Διαφήμιση

Και μετά σε μικρές μερίδες κρέμα γαλακτος. Φροντίστε να βράσει. Το έβαλα στην άκρη


Χωρίζω τους κρόκους και τους χτυπάω με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και μετά το αλεύρι και ανακατεύουμε
Προσθέτω το γάλα στην καραμέλα και προσθέτω στους χτυπημένους κρόκους Εδώ πρέπει να βάλω νερό αλλά το ξέχασα.
Χτυπάω τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά για να κρατήσει το μείγμα αφράτο.


Αν σας έχουν μείνει μερικά κομμάτια στην επιφάνεια, δεν είναι τρομακτικό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στα 160 βαθμούς για 1 ώρα. Μετά από αυτό, πρέπει να σταθεί στο ψυγείο για 4 ώρες.
Το μείγμα είναι αρκετά ρευστό. Έψησα σε φόρμα 20 εκ. βάζοντας χαρτί ψησίματος για να μην ρέει.

Αν είναι σε ταψί αλείφουμε τα τοιχώματα με λάδι και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Καλή απόλαυση

Διαφήμιση