Σιροπιαστό κέικ πορτοκάλι

Υλικά

2 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
180 ml ηλιέλαιο
150 ml χυμό πορτοκάλι
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας baking powder

Σιρόπι πορτοκαλιού
150 ml χυμό πορτοκάλι
150 γρ.ζάχαρη

Εκτέλεση

Σπάμε τ αβγά σ ένα μπολ και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε τώρα με το σύρμα.Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου αναλόγως τον φούρνο.
Κάνουμε δοκιμή με το μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε το κέικ μας έχει ψηθεί αν όχι αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη ανακατεύουμε να λιώσει και βράζουμε για 5 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι και λίγο παραπάνω.
Αφήνουμε να σταθεί να το απορροφήσει και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.Το περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.

Σιροπιαστό κέικ πορτοκάλι

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜπουγάτσα με κρέμα χωρίς αυγά
Επόμενο άρθροΜικρές, Γλυκές, Νηστίσιμες: Τηγανίτες με Πορτοκάλι