Κέικ με πορτοκαλί με κρέμα

Είναι ένα πολύ αρωματικό και πολύ γνήσιο κέκ ιδανικό για πρωινό. Είναι ένα μαλακό κέικ με άρωμα πορτοκαλιού γεμάτο με μια πολύ
απλή κρέμα, που δεν περιέχει αυγά και του οποίου η συνοχή θυμίζει εκείνη της
μαρμελάδας. Είναι ένα υγιές γλυκό πλούσιο σε βιταμίνη C, ιδανικό αν θέλετε να απολαύσετε
κάτι νόστιμο και υγιεινο 😄

Συστατικά (διαμέτρου 24 cm)

280 g αλεύρι 00
30 γραμμάρια κορν φλαουρ
100 ml χυμού πορτοκαλιού
100 ml πλήρους γάλακτος
100 g λιωμένου βουτύρου
180 g ζάχαρης
3 μεσαία αυγά
1 φακελάκι σε σκόνη ψησίματος
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
Συστατικά για την κρέμα πορτοκαλιού
350 ml χυμού πορτοκαλιού
120-130 g ζάχαρης (γεύση και αύξηση ανάλογα με το γούστο σας και την ποιότητα του
πορτοκαλιού)
30 g κορν φλαουρ

Διαδικασία για το πορτοκαλί κέικ της καρδιάς μας

Σε ένα μπολ προσθέστε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπήστε ελαφρά έως ότου το μείγμα είναι ελαφρύ και αφράτο.
Προσθέτουμε πάντα το χυμό πορτοκαλιού και μετά το γάλα, ανακατεύοντας με ένα χτυπητήρι.
Προσθέστε το κοσκινισμένο κορν φλαουρ, το αλεύρι 00 και το μπεικιν που έχουν κοσκινιστεί
αρκετές φορές ενώ συνεχίζετε να αναμιγνύετε και το τριμμένο πορτοκάλι.
Τέλος, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και μια πρέζα αλάτι.
Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.
Βουτυροαλευρώστε σε ένα ταψί διαμέτρου 24 cm και ψήνουμε σε ένα φούρνο προθερμασμένο στους 170 ° -180 ° για περίπου 40 λεπτά.
Κάντε τη δοκιμή οδοντογλυφίδας για να ελέγξετε το ψήσιμο.
Μετά τον απαραίτητο χρόνο, βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς

Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε την κρέμα πορτοκαλιού χωρίς αυγά.
Διαδικασία για την κρέμα πορτοκαλιού χωρίς αυγά
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το κορν φλαουρ και τη ζάχαρη και ανακατέψτε.


Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε με ένα χτυπητήρι.
Φέρτε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρέψτε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Εάν πρέπει να πυκνώσει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια που κρυωνει, προσθέστε μια σταγόνα χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε γρήγορα με ένα χτυπητήρι.

Συρναρμολόγηση του Κέικ

Κόψτε το κέικ στην μεση οριζόντια και προσθέστε όλη την κρέμα.
Καλύψτε με το στρώμα που κόψατε και πιέστε ελαφρά για να το κολλήσει τελείως.
Κοσκινίστε την ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια είναι ένα κέικ που θα βρείτε στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για μία ώρα πριν το σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠένες αραμπιάτα
Επόμενο άρθροΦανταστικά κρεμμώδη και μαλακά ψωμάκια