Limoncello
Υλικά
3 1/3 φλιτζάνια βότκα ή ρούμι
Ξεφλουδίστε 6-7 λεμόνια
85 γραμμάρια φλούδα λεμονιού, κατά προτίμηση φρέσκα ή βιολογικα
3 φλιτζάνια ζάχαρη / 625 γραμμάρια
3 1/3/750 ml Νερό
Εκτέλεση
Ξεπλύνετε λεμόνια από τυχόν υπολείμματα. Στεγνώστε και χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή αφαιρέστε τη φλούδα προσέχοντας
να μην αφαιρέσετε το λευκό κάτω απο την φλούδα. Προσθέστε αλκοόλ σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο και προσθέστε φλούδες λεμονιού. Καλύψτε το γυάλινο βάζο με αλουμινόχαρτο και φυλάξτε το σε ένα σκοτεινό δροσερό μέρος. Συνήθως το βάζω στο ντουλάπι μου.
Αφήστε το να παραμείνει για 3 έως 7 ημέρες. Όσο περισσότερο το καλύτερο.
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε νερό και ζάχαρη και βράζουμε. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και γίνει σιρόπι, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει εντελώς.
Στραγγίστε τις φλούδες από το αλκοόλ και ανακατέψτε το με σιρόπι ζάχαρης. Βάλτε το σε μπουκάλι και φυλάξτε στον καταψύκτη μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Κρατάω επίσης ποτήρια limoncello στον καταψύκτη.
Μπορείτε να το απολαύσετε αμέσως. Χρησιμοποιώ limoncello για τα επιδόρπια μου, πάνω από παγωτό ή φράουλες.
Τόσοι υπέροχοι τρόποι για να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή.
Καλή Επιτυχία
Find more delicious Recipes here