Τιραμισού

Συστατικά

300 γρ. Σαβαγιαρ
5 αυγά
85 γρ. Ζάχαρη
500 γρ μασκαρπόνε
600 ml καφέ (απαλή γεύση)
Κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

Προετοιμάστε πρώτα τον καφέ. Η καλύτερη επιλογή καφέ είναι σίγουρα μόκα. 300 γρ καφέ πρέπει να είναι αρκετό.
Αφήστε το να κρυώσει και μετά προχωρήστε για να προετοιμάσετε την κρέμα.

Τοποθετήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τους κρόκους σε ξεχωριστό μπολ. Χτυπήστε
τα ασπράδια με ένα μίξερ χειρός έως ότου γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε 25 γρ. Ζάχαρης
και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πολύ σφικτή.
Στη συνέχεια, ανακατέψτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να πάρουν χρώμα
πολύ ανοιχτό κίτρινο χρώμα και να είναι αφράτο το μειγμα, θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο προσθέστε το μασκαρπόνε στο κίτρινο μείγμα και ανακατέψτε.
Ρίξτε την 1/2 μαρέγκα στην κρέμα και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.

Συναρμολογήστε το τιραμισού σας σε 5 στρώσεις σε ορθογώνιο ταψί ή πυρεξ.
Ξεκινήστε με λίγο κρέμα στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το πρώτο
στρώμα των σαβαγιαρ (βυθίστε τα στον καφέ για μερικά δευτερόλεπτα πρώτα).
Στη συνέχεια, καλύψτε τα σαβαγιαρ με άφθονη κρέμα και επαναλάβετε. Ένα ακόμη
επίπεδο με σαβαγιαρ και στη συνέχεια τελειώστε με την κρέμα από πάνω.
Πασπαλίστε την κορυφή με σκόνη κακάου και στη συνέχεια τοποθετήστε τον ταψί στο
ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή διατηρήστετο έως και 1 εβδομάδα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Σε πολλές περιοχές προστίθεται τοπικό λικέρ στην κρέμα. Αν σας αρέσει, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε 2 κουταλιές της σούπας κρασί Brandy ή γλυκο κρασί. Εάν  αισθάνεστε ότι ο καφές είναι πολύ πικρός, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουτάλι ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο στον καφέ πριν μουλιάσετε τα σαβαγιαρ.

ΠΗΓΗ: https://www.glutenfreeweekend.com/