Το τέλειο ριζόγαλο με αποξηραμένα σύκα
Το τέλειο ριζόγαλο ξεκινά με εξαιρετικής ποιότητας ρύζι μικρού κόκκου, γάλα, κανέλα και με
λίγη ζάχαρη. Έχω προσθέσει μερικά μυστικά συστατικά που προσδίδουν μεγάλο βάθος και μία τροπική νότα σε αυτό το κλασικό επιδόρπιο .
Σκονισμένο με κανέλα και αφού έχει κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου με κάνει να αισθάνομαι παιδί.
Υλικά
3 φλιτζάνια γάλα (750 ml)
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας (χαμηλά λιπαρά) (250 ml)
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη (75 ml)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (1 ml)
1 ραβδί κανέλας
3 ψιλοκομμένα ξηρά σύκα ψιλοκομμένα, προαιρετικά
1 φασόλι βανίλιας, (αφαιρέστε τους σπόρους)
2 λωρίδες ψιλής φλούδας λεμονιού – (χρησιμοποιήστε αποφλοιωτή λαχανικών)
1/3 φλιτζάνι ρύζι μικρών κόκκων (75 ml)
Εκτέλεση
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, το γάλα, το γάλα καρύδας, το ξυλάκι κανέλας, τα
αποξηραμένα σύκα, τους σπόρους φασολιού βανίλιας, το αλάτι και την φλούδα του λεμονιού.
Βράζουμε περιστασιακά σε υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας.
Προσθέστε το ρύζι και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή. Σιγοβράστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το
καπακι και συνεχίστε να σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά ακόμη, ή έως ότου το ρύζι είναι πολύ τρυφερό και το ριζόγαλο αρχίζει να πήζει. Ανακατέψτε περιστασιακά. Προσαρμόστε το πάχος της κρέμας προσθέτοντας λίγο περισσότερο γάλα εάν χρειαστεί. Το μείγμα πρέπει να είναι χαλαρό καθώς θα πήζει περισσότερο καθώς κρυώνει.
Αφαιρέστε τις φλουδες και το ξυλάκι κανέλας. Ανακατέψτε και μοιράστε το μείγμα σε 6 μικρά μπολ. Πασπαλίστε με κανέλα και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλύψτε με μεμβρανη εάν το βαλετε στο ψυγείο.
Καλή Απόλαυση
Subscribe to recipe’s youtube chanell here