Υλικά

Κρούστα Βάσης
2 φλυτζάνια τριμμένα μπισκότα digestive
½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
¼ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
Γέμιση
1 τυρί κρέμα συσκευασίας 220γρ, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 βαζάκι γλυκό τραγανό κεράσι

Πως να το φτιαξεις:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για την κρούστα βάσης – Αναμίξατε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και τη λευκή ζάχαρη μαζί.
Στη συνέχεια πιέστε-απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί ψησίματος 30 × 20 εκ.
Τοποθετήστε το σε φούρνο για 5-8 λεπτά.
Βάλτε την κρούστα στο ψυγείο για να κρυώσει ενώ προετοιμάζετε την γέμιση … (εάν είναι πολύ ζεστό, θα λιώσει τη γέμιση όταν το προσθέσετε αργότερα)

 

Για γέμιση – Με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος
μέχρι να σχηματιστούν σφηχτές κορυφές. Προσέξτε να μην το πολυχτηπήσετε,
γιατί τελικά θα μετατραπεί σε βούτυρο!
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τυρί κρέμα και ζάχαρη σε σκόνη με ένα μίξερ χειρός και βεβαιωθείτε ότι δεν έχει καθόλου σβόλους. Ρίξτε τη κρέμα γάλακτος που χτυπήσατε νωρίτερα και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, πάρτε αυτό το μείγμα και απλώστε απαλά πάνω στην κρούστα βάσης με τα μπισκότα (χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και απλώστε μαλακά πάνω από την κρούστα).
Στη συνέχεια, διασκορπίστε τα κεράσια πάνω από τη γέμιση.
Βάλτε την στο ψυγείο όλη τη νύκτα. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα! ;

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑρνί με Αγκινάρες και κουκιά αυγολέμονο
Επόμενο άρθροΑλμυρό Κέικ με Ζαμπόν