Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
300 γρ βούτυρο καθαρισμένο (κλαριφιέ)
Κρέμα
600 γρ γάλα
50 γρ αλεύρι
50 γρ κορν φλάουρ
3 αυγά
120 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά κονιάκ
Σιρόπι
350 γρ ζάχαρη
250 γρ νερό
Φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Βράσιμο 4 με 5 λεπτά
Σαντιγί
Φυστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση
Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα φύλλο και το αλείφουμε με βούτυρο, το διπλώνουμε στη μέση και το αλείφουμε πάλι με βούτυρο, το διπλώνουμε άλλη μια φορά το αλείφουμε με βούτυρο και το διπλώνουμε σε τρίγωνα όπως κάνουμε στα τυροπιτάκια.
Το κόβουμε στη μέση και βγάζουμε δυο τρίγωνα, μέσα στο κέντρο βάζουμε χαρτί ψησίματος που το έχουμε κάνει μικρό μπαλάκι για να μείνει ανοικτό ,τα βάζουμε στο ταψί τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα για 35 λεπτά περίπου να ψηθούν καλά μέχρι μέσα τα φύλλα.
Αφού κρυώσουν τα βουτάμε σε ζεστό σιρόπι για ένα με δυο λεπτά να τραβήξουν .
Τα γεμίζουμε με κρέμα,
επάνω βάζουμε σαντιγί και πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης.
Η Συνταγή είναι της κας Litsa Kokkoni