Σφολιατίνια

Συστατικά

1 ρολό σφολιάτας 
30 γρ Νερό
30 γρ ζάχαρη
Zάχαρη (για το πασπάλισμα της επιφάνειας)

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας νερό και ζάχαρη και βράζετε μέχρι να γίνει διαυγές το διάλυμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και με αυτό αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με ζάχαρη που θα κολλήσετε καλά περνώντας από πάνω από έναν πλάστη
και στη συνέχεια τυλίγετε τις δύο άκρες προς το κέντρο. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στην κατάψυξη όσο ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς: αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να το κόψετε χωρίς να χάσει το σχήμα του.

Κόβουμε σε στρογγυλά περίπου 1-2 εκ., τα βρέχουμε ελαφρά με το σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και μετά τα ψήνουμε για περίπου 9-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν,
μετά τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 3-5 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει σε μια σχάρα… αν μπορείτε να αντισταθείτε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚιμαδόπιτα…Έγινε πολύ νόστιμη και το φύλλο αφράτο και τραγανό..,ποίημα.
Επόμενο άρθροΗ συνταγή για κεφτέδες μπακαλιάρου