Φανταστείτε μια καλοκαιρινή μέρα, τον ήλιο να λάμπει στον καταγάλανο ουρανό. Το άρωμα του καρπουζιού πλημμυρίζει τον αέρα, προκαλώντας σας να γευτείτε την πιο δροσιστική λιχουδιά. Και τότε, μπροστά σας εμφανίζεται η Τραγανή Καρπουζόπιτα Όνειρο.
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
Για την Ζύμη
200 γρ Ηλιέλαιο
220 γρ Φρέσκο Χυμό Πορτοκάλι
50 γρ Ζάχαρη άχνη
1 Βανίλια
Λίγο αλάτι
500 γρ Αλεύρι που Φουσκώνει μόνο του
Για την Γέμιση
400 γρ Μαρμελάδα Καρπούζι ή Οποιαδήποτε της Επιλογής σας
Για Επικάλυψη
1 Αυγό Χτυπημένο
Κρυσταλλική Ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το φυσικό χυμό πορτοκαλιου, το ηλιέλαιο την ζάχαρη άχνη και την βανίλια
και ανακατεύουμε πολυ απαλά, τέλος προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω μεχρι να έχω μια ζύμη
που δεν κολάει στα χέρια μας.
Μετά λαδώνω ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 25 εκ την πασαπλίζω με σουσαμι και απλώνω την μιση ποσότητα απο την ζυμη να απλωθεί σε όλο το ταψι. Απλώνω μία γεναιόδωρη ποσότητα απο την μαρμελάδα καρπούζι ή πεπόνι σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τέλος ανοίγω σε λεπτό φύλλο την υπολοιπη ζύμη τοποθετωντας την αναμεσα σε 2 λαδόκολες και καλύπτω την πίτα μας. Μπορείτε να κρατήσετε μία μικρή ποσότητα απο την ζύμη για να διακοσμήσετε την καρπουζόπιτα.
Αλειφω όλη την επιφάνεια της καρπουζόπιτας με ένα χτυπημένο αυγό πασπαλίζω με σουσάμι και κρυσταλική ζάχαρη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μεχρι να παρει ωραίο χρώμα
Ετοιμη με μοναδικά αρωματα και την αφήνουμε να κρυωσει πριν την κοψουμε.
Καλη Απόλαυση