Διαφήμιση

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί παρμεζάνας
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
680 gr πατάτες baby σε φέτες (περίπου 20-22 πατάτες) ή κανονικές
Για σάλτσα (προαιρετικά)
ξινή κρέμα ή ελληνικό γιαούρτι
ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή σχοινόπρασο

Πως να το φτιάξεις:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς . Σε μικρό μπολ, συνδυάστε το τριμμένο τυρί, σκόνη σκόρδου, πάπρικα, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας με το πιρούνι μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο ταψί 20 × 30. Γυρίστε το ταψί γύρω μέχρι το ελαιόλαδο να καλύψει ομοιόμορφα ολόκληρο το κάτω μέρος.
Προσεκτικά και ομοιόμορφα πασπαλίζουμε το μίγμα τυριού πάνω από τον πάτο του ταψιού.
Βάλτε τις πατάτες σε ένα μόνο στρώμα, πάνω από το μείγμα τυριών. Πιέστε προς τα κάτω για να βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι επίπεδες και σε επαφή με το στρώμα τυριού.
Ψήστε για 30-40 λεπτά ή έως ότου το τυρί ψηθεί και οι πατάτες μαλακές όταν πιέζονται ή τρυπηθούν με το πιρούνι.

 

Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τις πατάτες να ξεκουραστούν στο ταψί για 5 λεπτά. Αφαιρέστε τις πατάτες από το ταψί χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα, προσέχοντας να κρατήσετε το στρώμα τυριού πάνω στην πατάτα. (Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε το τυρί ανάμεσα στις πατάτες, αν είναι απαραίτητο.)
Για το σερβίρισμα βάλτε τις πατάτες σε ένα πιάτο με την πλευρά που ακουμπούσε στο τυρί προς τα πάνω.
Σερβίρετε με ξινή κρέμα ή γιαούρτι,πασπαλισμένο με ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή σχοινόπρασο, αν επιθυμείτε.
ΠΗΓΗ: masterofkitchen.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση