Τραγανό κοτόπουλο με σάλτσα κάπαρης φασκόμηλου λεμονιού

Advertisement

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα κατά μήκος κοπανισμένα σε λεπτές φετες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
12 φύλλα φασκόμηλου
1/3 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού συν 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι καλό λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190°C.

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Συνδυάστε το αλεύρι και το τυρί και περάστε το κοτόπουλο μέσα από αυτό.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι.
Όταν είναι ζεστό, προσθέστε τις 2 φέτες κοτοπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά.
Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνετε τις άλλες δύο φέτες και τις βάζετε στη λαμαρίνα.
Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι και όταν βράσει, προσθέστε το φασκόμηλο και σοτάρετε μέχρι να γίνει τραγανό.

Advertisement

Βγάζουμε το φασκόμηλο σε ένα πιάτο. Βάζουμε τις φέτες λεμονιού στο ταψί. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και μετά βγάζουμε σε πιατέλα. Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι και τις ντομάτες και μαγειρέψτε μέχρι να σκάσουν τα ντοματινια.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο να ψηθεί. Ντεγλασσάρουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να μειωθεί στο μισό και μετά προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα. Χαμηλώνουμε μέχρι να πήξει και ανακατεύουμε την
κάπαρη. Χτυπάμε τις 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

Καλή Επιτυχία

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement