Η τραχανόπιτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική πίτα με πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα. Είναι ιδανική για ένα οικογενειακό γεύμα ή για να την απολαύσεις με τους φίλους σου.
Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά 👇
500 γρ τραχανά της αρεσκείας σας
1 λίτρο γάλα
5 αβγά ή (3 αβγά+1 φακελάκι Μπεικιν)
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
500 γρ φέτα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε καλά τον τραχανά με το γάλα. Πρόσθεσε τα αυγά χτυπημενα λιγο, το αλάτι, το πιπέρι το ελαιόλαδο και ανακατευω.
Σπάσε τη φέτα σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσέ την στο μείγμα. Ανακάτεψε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Λαδωστε ένα μεγάλο ταψί και άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα του τραχανά.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30-35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
Συμβουλές:
Τραχανάς: Χρησιμοποιήστε όποια τραχανα σας αρέσει
Αυγά: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε 5 αυγά για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, είτε 3 αυγά και 1 φακελάκι μπέικιν για πιο αφράτη υφή.
Φέτα: Χρησιμοποίησε φέτα καλής ποιότητας για καλύτερο αποτέλεσμα.
Ψήσιμο: Πρόσεχε να μην υπερψηθεί η τραχανόπιτα, καθώς μπορεί να στεγνώσει.
Σερβίρισμα:
Αφού βγει από τον φούρνο, άφησε την τραχανόπιτα να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρεις.
Μπορείς να την συνοδεύσεις με μια φρέσκια σαλάτα ή γιαούρτι.
Καλή απόλαυση!