Υλικά:
2 κούπες τριμμένο και στιμμένο κολοκύθι, αλατισμένο
2 κούπες τραχανά
1 κούπα φέτα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
700 γρ γάλα
4 αυγά
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη και το αλατίζουμε. Το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια το στύβουμε καλά με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον τραχανά με το γάλα και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.
Προσθέτουμε στο μπολ με τον τραχανά το κολοκύθι, τη φέτα θρυμματισμένη, το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι η πίτα να ροδοκοκκινίσει και να σταθεροποιηθεί.
Αφήνουμε την τραχανόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
H συνταγή/φωτό είνα της κας Σοφία Παπα