Μελιτζανοπιτα Θεσσαλίας

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι,
λίγο λάδι,
2 κσ ξύδι και αλάτι

Για την γέμιση
3 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε κυβακια,
4 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες σε κυβακια αφού καθαρίσουμε αρκετή φλούδα, οχι όλη.
3/ 4 της κούπας τραχανάς γλυκός,
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
3 αυγά
1 κούπα κεφαλογραβιερα.

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Στο ταψί κουζίνας βάζουμε αλεύρι, λίγο λάδι, ξύδι και αλάτι. Νεράκι όσο πάρει.

Για την γέμιση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά την μελιτζάνα, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον τραχανά ,αλάτι και από μπαχαρια πιπέρι και ελάχιστο κύμινο.


Όταν σωθούν τ υγρά και σταθεί λίγο η γέμιση προσθέτουμε τα αυγά και την κεφαλογραβιερα.
6 φυλλα κάτω, από 3 στις στρώσεις ενδιάμεσα και 5 επάνω.


Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις 1 ώρα περίπου.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Anna Kommati

Προηγούμενο άρθροΦιλέτα Ψαριού με σαλάτα….Γρήγορα εύκολα και πεντανόστιμα
Επόμενο άρθροΣνιτσελ Κοτόπουλο με σπανάκι