Διαφήμιση

Και μιας κι αυτή την εποχή κυριαρχεί το μήλο σα φρούτο κάποια στιγμή σίγουρα θα χουμε έμπνευση …και για μια μηλόπιτα!

Συνταγή 
6 με 7 μήλα (έβαλα κόκκινα)
Για τη ζύμη τάρτας
150 γρ.βούτυρο αγελαδινό (παγωμένο)
250 γρ.αλεύρι φαρίνα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Αλάτι μισό κ.γ
1 αυγό
Ελάχιστο γάλα 2 κ.σ περίπου

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε με το χέρι ή με το γάντζο του μίξερ και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα!
Εν τω μεταξύ Φτιάχνουμε έναν πολτό μήλου σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά
με 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια Μισή κούπα ζάχαρη και μισή νερό έως ότου μαλακώσουν Πατάμε με πηρούνι να γίνει σα μαρμελάδα και σκεπάζουμε.
Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φετούλες ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού μη μαυρίσουν.
Βγάζουμε τη ζύμη απ’ το ψυγείο. Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο φύλλο
Απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και τρυπάμε τον πάτο μ ένα πηρούνι και
διπλώνουμε τα πλαϊνά τριγύρω.
Απλώνουμε τον πολτό μήλου και κατόπιν τα φετάκια μήλου με κλίση να φαίνονται σαν πέταλα τριαντάφυλλου.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μισή ώρα περίπου.
5 λεπτά πριν τη βγάλουμε απ’ το φούρνο αλείφουμε με αραιωμένη μαρμελάδα (εγώ έβαλα ροδάκινου που είχα) και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά!

Καλή Επιτυχία !

Ευχαριστούμε την Βανα Ντελη.Ρεβ.ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση