Υλικά

Για την βάση
2 πακέτα μπισκότα νταιτζεστικ
200 γρ Βιτάμ λιωμένο
Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί 500γρ
6 κουταλιές της σούπας άχνη
1 βανίλια
200 γρ τυρί κρέμα
Για την μαρμελάδα
500 γρ φράουλες
500 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
Λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Κάνουμε πρώτα την μαρμελάδα για να κρυώσει
Σε ενα κατσαρόλακι κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια στα τέσσερα αφού τις Πλένουμε καλά ρίχνουμε την ζάχαρη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον για να βγάλουν τα υγρά τους μετά τις βάζουμε να βράσουν ρίχνουμε την βανίλια και στο τέλος το λεμόνι βράζουμε για να ένα τέταρτο και περνουμε τον αφρό αφήνουμε να κρυώσει και μετά τις βράζουμε πάλι για 5λεπτα τις πολτοποιούμε με το ράβδο μπλέντερ όχι πολύ για νσ έχει κομματάκια και αφήνουμε να κρυώσει καλά καλύτερα την μαρμελάδα να την κάνουμε από την προηγούμενη μέρα.
Αλέθουμε στο μουλτι τα μπισκότα τα βάζουμε σε ταψάκι μικρό η σε φόρμα που άνοιγει μεγάλη και ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε να πάει παντού απλώνουμε το μίγμα μετα δακτυλα και κάνουμε την βάση ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την φυτική κρέμα σε σαντιγί να φουσκώσει ρίχνουμε την βανίλια την άχνη και τέλος το τυρί κρέμα χτυπάμε να ομογενοποιηθουν τα υλικά απλώνουμε πάνω στην κρύα βάση μπισκότο και αν θέλουμε κόβουμε κομματάκια λίγες φρέσκες φράουλες και τις ανακατεύουμε στην κρέμα από πάνω ρίχνουμε την μαρμελάδα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά καταβροχθιζουμε.
Η Συνταγή είναι της κα

 Γιώτα Πιπερτζή