Τσιλάδια, παραδοσιακή μεσσηνιακή συνταγή
Υλικά
1 κιλό ψάρι μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένο
2 φλιτζάνια κρεμμύδια σε φέτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι (προαιρετικό)
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
2 κσ Βαλσάμικο ξύδι Καλαμάτας
1 ½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας
2 φύλλα δάφνης
¼ φλιτζάνι Μεσσηνιακές μαύρες σταφίδες
2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό ντομάτας
2 κσ πελτε ντομάτας
2 φλιτζάνια νερό
Αλάτι για γεύση
½ φλιτζάνι λευκό αλεύρι
Εκτέλεση
Βουτήξτε το μπακαλιάρο στο αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξτε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο να κάψει ελαφρώς.
Προσθέστε το μπακαλιάρο και τηγανίστε και τις δύο πλευρές. Βάλτε το μπακαλιάρο σε ένα πιάτο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και σβήστε τα με το ξύδι.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τις σταφίδες, σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Προσθέστε τις σταφίδες και αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το μπακαλιάρο.
Σερβίρετε με πατάτες φούρνου και σαλάτα μαρουλιού και καρότου.
Πηγή: Δήμητρα Βουρδουνιώτη via Zorbabook