Υλικά

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
300 γρ ψιλοκομμένη τσουκνίδα
350 γρ κιμά (αναμεικτο),
1 αυγό,
2 κ.σ γιαούρτι,
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά,
1/2 πράσινη πιπεριά,
2 σκελίδες σκόρδο,
αλάτι, μαύρο πιπέρι,
Δυοσμο,
Ανιθο.
Αλεύρι

Εκτέλεση

Βάζω ένα τηγάνι στη φωτιά, το αφήνω να ζεσταθεί, ρίχνω λάδι, βάζω το σκόρδο ψιλοκομμένη, μετά από λίγα δευτερόλεπτα προσθέτω την τσουκνίδα (από την κατάψυξη, ίσως και φρέσκια), μόλις συρρικνώνεται, το μεταφέρω σε ένα μπολ.
Προσθέστε στο μωλ κιμά (μείγμα), αυγό, γιαούρτι, τριμμένη φρυγανιά, 1/2 πράσινη πιπεριά, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ανιθο και δυόσμο. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να πάρει γεύση για 30 λεπτά.

Πλάθουμε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ελαφρά σε λίγο λλαδι.
Τα μεταφέρω σε ένα ταψί, μαζί με το λάδι, ρίχνω 2 βάζα (720 γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες σε χυμός ντομάτας, ρίγανη και
μαύρο πιπέρι, ψιλοκόβω άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και ψήνω σε μέτριο φούρνο (200′ βαθμούς) μέχρι να γίνουν (περίπου 30-40 λεπτά).

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Соня Денковски