Ριζότο με Σπανάκι

Συστατικά

3-4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών ή νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο εχτρα παρθένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, περίπου ½ φλιτζάνι
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 σέλινο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
100 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο, περίπου 2 φλιτζάνια
¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα, επιπλέον για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Ξύσμα λεμονιού προαιρετικά
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Τοποθετήστε το ζωμό ή το νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα και σιγοβράστε. Διατηρήστε το ζεστό.
Σε μέτρια φωτιά, ραντίστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το καρότο και το σέλινο για περίπου 5-7 λεπτά. Ανακατεύετε συχνά.
Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.


Προσθέστε το ρύζι. Συνεχίστε να ανακατευετε (συχνά) για περίπου 4-5 λεπτά. Οι άκρες του ρυζιού θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται ημιδιαφανές και μόλις αρχίζουν να γίνονται ελαφρώς χρυσό καφέ.
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια υψηλή, προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά με το μείγμα ρυζιού.
Ανακατεύουμε ½ φλιτζάνι το ζεστό ζωμό ή νερο στο μείγμα ρυζιού.
Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.


Συνεχίστε να προσθέτετε το ζωμό (½ φλιτζάνι τη φορά) και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνετε.

Στο τέλος των 16-20 λεπτών, ξεκινήστε να δοκιμάζετε το ριζότο σας. Η υφή πρέπει να είναι αλ τεντε αλλά κρεμώδης.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το βούτυρο και το τυρί. Η προσθήκη του χυμού λεμονιού είναι προαιρετική.
Γαρνίρετε με φλούδες λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε) και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε αμέσως με πρόσθετη παρμεζάνα (αν θέλετε).

ΠΗΓΗ: shelovesbiscotti.com

Προηγούμενο άρθροΕτσι γίνετε η πιο Αφράτη Μους Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΔοκιμάστε τους Λαχανοντολμάδες Νηστείας θα τους Λατρέψουν