Τα συστατικα για τη τσουκνιδοπιτα είναι για ένα μεγάλο ταψί 
Συστατικά
1 κιλό τσουκνίδες
3 κούπες αλεύρι όσο πάρει ίσως και λίγο παραπάνω  300 γρ.φετα η όσο θέλουμε
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 μικρή κρεμά γάλακτος
αλατοπίπερο
3 αυγά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο
μαϊντανό
ελαιόλαδο
100 γρ.βουτυρο η μαργαρινη  .

Εκτέλεση
Με γάντια κουζίνας καθαρίζουμε τις τσουκνίδες κόβουμε τα φύλλα τα ρίχνουμε σε μπολ και πετάμε τα κοτσάνια.
Θα τις πλυνoυμε  σε μπόλικο νερό τις στραγγizουμε  και σε κατσαρόλα ρixνουμε λίγο λάδι ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε.
Ρίχνουμε για 2 λεπτά τις τσουκνίδες μέσα να μαραθούν καθώς και λίγο αλάτι, άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα το γάλα σπάμε τα αυγά μέσα αλατοπίπερο την κρέμα γάλακτος λίγο από το βούτυρο .

Χτυπάμε καλά και σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα 3 κούπες αλεύρι λίγο αλάτι και το ανακατεύουμε μείγμα .

Ρίχνουμε και τσουκνίδες και 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε να γίνει ένας καλός  χυλός .
Λαδώνουμε το ταψί ρίχνουμε μέσα το χυλό και το υπόλοιπο βούτυρο η μαργαρινη  οτι έχουμε.
Βάζουμε στο φουρνο στους 200 βαθμούς στο αέρα μέχρι να ροδίσει.

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με καρότο κύμινο και γραβιέρα
Επόμενο άρθροΓιουβαρελάκια Σπιτικά