Η κλασική συνταγή τιραμισού είναι το απόλυτο επιδόρπιo!! Υπέροχο και πολύ εύκολο!! Αυτά τα μίνι τιραμισού σημαίνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να τα μοιράζεστε … είναι όλο δικό σας!!
YΛΙΚΑ :
250 γρ τυρί mascarpone
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ .εκχύλισμα βανίλιας
4 κ.σ ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
125 ml καφέ, παγωμένο
6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
12 μπισκότα σαβουαγιάρ
50 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
Θα χρειαστείτε: 4-6 μικρά ποτήρια, ή ένα μεγάλο πιάτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, συν ψύξη.
Χτυπήστε απαλά σε ένα μεγάλο μπολ, σε χαμηλή ταχύτητα, το τυρί και περίπου 50ml της κρέμας.
Προσθέστε αργά την υπόλοιπη κρέμα και χτυπήστε ξανά απαλά σε μαλακές κορυφές, για περίπου ένα
λεπτό, στη μεσαία ταχύτητα (Προσέχετε μην παραχτυπήσετε το μίγμα). Στην συνέχεια ανακατέψτε το
εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη.
Εν τω μεταξύ, σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύετε τον καφέ και το κονιάκ.
Σπάστε έξι από τα 12 μπισκότα σαβουαγιάρ στο μισό και βουτήξτε τα στο μίγμα καφέ – κονιάκ.
Τοποθετήστε τα μουσκεμένα μπισκότα στη βάση των ποτηριών. Απλώνετε τη μισή κρέμα τυριού στα
σαβουαγιάρ. Συνεχίστε πασπαλίζοντας με το μισό της τριμμένης σοκολάτας.
Σπάστε τα υπόλοιπα έξι μπισκότα και βουτήξτε τα στο μίγμα καφέ – κονιάκ. Τοποθετήστε τα πάνω από
το στρώμα κρέμας και μετά συνεχίστε με το υπόλοιπο μίγμα κρέμας. Τελειώνετε με την υπόλοιπη
τριμμένη σοκολάτα στην κορυφή και βάζετε στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρετε, αν θέλετε, πασπαλίζετε με κακάο.