ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη βάση:
½ φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
¾ κουτ. μπέικιν πάουντερ
⅛ κγ. άλας
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τριμμένη καρύδα, κρατήστε το μισό για πασπάλισμα όταν τελειώσετε
Για την γέμιση
150 γραμμάρια χουρμάδες ή σύκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι νερό
500 γραμμάρια γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 αυγά

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ψήνετε την καρύδα σε χαμηλή φωτιά χρησιμοποιώντας σε ένα ταψάκι . Ανακατέψτε το μέχρι
να ροδίσει, αφαιρέστε από το ταψάκι αμέσως.
Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε όλα τα συστατικά για τη βάση μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί 20×20 εκ και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα διανείμετε το μείγμα
ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο.
Για την Γέμιση
Βράζουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τους χουρμάδες. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Βάλτε τους χουρμάδες μαζί με το νερό, το γιαούρτι, το μελί και των αυγών σε ένα μπλέντερ.
Ανακατέψτε το μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώστε το μείγμα γιαουρτιού πάνω από το ταψί. Ψήνετε σε 190 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί.
Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Πασπαλίστε με την υπόλοιπη ψημένη καρύδα πριν το σερβίρετε

ΠΗΓΗ: lanicooks.com

Προηγούμενο άρθροΚρέμα Καρύδας με Μούρα…το πιο αθώο γλυκό
Επόμενο άρθροΡολάκια Μπουγάτσας με κρέμα