Τυρομπουκίτσες με μέλι και σουσάμι
Συστατικά
2 κουταλιές σούπας σουσάμι (θα τους ψήσουμε)
Πρόσθετοι σπόροι σησαμιού για επικάλυψη
½ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
2 αυγά, χωρισμένα (κρόκοι-ασπράδια)
85 gr τυρί φέτα τριμμένη
¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μέλι για επικάλυψη
Οδηγίες
Κατ ‘αρχάς, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180° C και απλώστε το 2 κσ σουσάμι σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο. Αφήστε ελαφρά το σουσάμι μέχρι να ροδίσει (περίπου 5-7 λεπτά).
Σε ένα μεσαίο κύπελλο, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπεικιν, την πάπρικα και το αλάτι μαζί.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια αυγών μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφές (μην το αφήσετε να στεγνώσει).
Ανακατέψτε τα τυριά, τους κρόκους αυγών, τους ψημένους σπόρους σησαμιού και το μείγμα αλευριού.
Ρίξτε το μείγμα με ένα κουτάλι σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει (αλλά όχι να καπνίσει). Δοκιμάστε τη θερμοκρασία με ένα μικρό κομμάτι ψωμιού, θα πρέπει να γίνει καφέ γρήγορα (αλλά να μην καίγεται).
Ρίξτε κάθε μπαλάκι τυριού στους μέσα στο σουσάμι και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 1-2 λεπτά).
Βάλτε τα σε χαρτοπετσέτες για περίπου ένα λεπτό για να απορροφήσει την περίσσεια του λαδιού Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και περιχύσετε με μέλι σπο πένω μέχρι να ρουφήξουν.
Σερβίρετε αμέσως.