Υλικά:
1 κεσεδάκι μικρό γιαούρτι
1 φλυτζ. τσαγιού ηλιέλαιο
1 αυγό
1 φακελάκι baking powder
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι ολικής άλεσης, όσο πάρει, για να γίνει μια μαλακή ζύμη
Τριμμένα κίτρινα τυριά (όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
Θρυμματισμένη φέτα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αυγό, το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ολικής άλεσης μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Στη ζύμη προσθέτουμε τα τριμμένα κίτρινα τυριά και τη θρυμματισμένη φέτα. Ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και τα πλάθουμε.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι της κας Μαρια Ν.Κιτσου