Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γραμμάρια φέτα ή τρίμμα φέτας
1 λίτρο γάλα
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
180 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
Μείγμα αλλαντικών, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο & ρίχνω το κορν φλάουρ, έπειτα ρίχνω το γάλα & ανακατεύω μέχρι να γίνει πηχτή τύπου μπεσαμέλ.
Συνεχίζω & ρίχνω το αυγό το τυρί αλάτι πιπέρι & τα αλλαντικά ψιλοκομμένα αν θέλουμε.
Στο τέλος τον άνηθο.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί & βάζουμε τα μισά φύλλα σουρωμένα ραντίζοντας με βούτυρο, (προσέχουμε να μην ακουμπήσει το πινέλο στα φύλλα) κατά αυτόν το τρόπο εγκλωβίζουμε τον αέρα ανάμεσα τους ώστε να ψηθούν καλά & να γίνουν τραγανά.
Ρίχνουμε τη γέμιση & συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα & το βούτυρο.

Στο τέλος βάζουμε τα 2 τελευταία φύλλα κανονικά & γυρνάμε με μια σπάτουλα τις άκρες προς τα μέσα…ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο & με λίγο νερό.
Χαράζουμε την τυρόπιτα & ψήνουμε στον αέρα στους 200°C για 50′ με 1 ώρα.
Την αφήνουμε να κρυώσει & σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Ιωάννα Φουρναράκου

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα λεμονιού με μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΗ πιο ζουμερή και ασυνήθιστη Μηλόπιτα 🥧…δείτε τι την κάνει ζουμερή