ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 πακέτα φύλλο για πίτα Κουρού
3 στήθη κοτόπουλου
200 γρ τυρί φέτα
250γρ μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια / ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι γλυκό καλαμπόκι, από κονσέρβα ή κατεψυγμένο 
4 κουτ. Σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
2 κουταλιές σκόνης κάρυ (προαιρετικά)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 αυγά
σουσάμι (προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μια ένα πιτσίλισμα νερού και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Μόλις μαγειρευτεί, τεμαχίστε σχεδον σε ινες χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2
Προετοιμάστε όλα τα λαχανικά και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Σοταρίστε για 5 έως 10 λεπτά προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 ακόμη λεπτό. Αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.

Βήμα 4
Μόλις τα λαχανικά έχουν κρυώσει, προσθέστε το κοτόπουλο στο μείγμα λαχανικών και τρίψτε την φέτα. Προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη curry.
Βήμα 5

Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα και ανακατέψτε τα πάντα μαζί.

Βήμα 6
Λιπάνετε το κάτω μέρος ενός πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο  και στη συνέχεια το μείγμα λαχανικών και κοτόπουλου. Καλύψτε με το άλλο φύλλο κάνετε μερικές χαρακές και βουρτσίστε από πάνω με κάποιο πλύσιμο αυγών*. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά ή μέχρι που η πίτα είναι ωραία χρυσή.

Καλή Επιτυχία

*Πλύσιμο Αυγών

1 χτυπημένο αυγό με 2 κσ νερό

Προηγούμενο άρθροΤα Τυροπιτάκια του αγρότη
Επόμενο άρθροΚυπριακά κολοκυθοπιτάκια (Κολωκότες)