Υλικά:
Για τη ζύμη:
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
5 κουταλιές της σούπας κρασί (λευκό ή κόκκινο)
Υγρή σόδα ή νερό (όσο χρειαστεί)
Αλάτι (μια πρέζα)
Για τη γέμιση:
250 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
100 γραμμάρια ανθότυρο, θρυμματισμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το αυγό.
Προσθέστε το ξύδι και το κρασί και ανακατέψτε καλά.
Σιγά σιγά προσθέστε την υγρή σόδα ή το νερό, ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φέτα και το ανθότυρο.
Κόβουμε μπαλάκια σε μέγεθος μανταρινιού.
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο φύλλο, ραντίζουμε με λάδι ,απλώνουμε γέμιση

και τυλίγουμε σε ρολό και μετά σε σαλιγκαρο.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λάδι σε μέτρια φωτιά.

Τηγανίστε τα τυροπιτάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Στραγγίξτε τα τυροπιτάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε ζεστά και απολαύστε!
H συνταγή είναι της κας Reggina Filippou
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τυροπιταρια στο τηγάνι
Συστατικά:
• Αλεύρι 3 φλ
• Κεφίρ 1 φλ
• Αυγό κοτόπουλου 2 τεμ.
• Αλάτι 1 κουτ.
• Ζάχαρη 1 κουτ.
• Μαγειρική σόδα 0,5 κουτ.
• Φυτικό λάδι 1 κ.γ.
• Τυρί φέτα και μυζηθρα 400 γρ
• Βούτυρο 50 γρ
Μαγείρεμα:
1. Προσθέστε ένα αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το φυτικό λάδι στο κεφίρ, ανακατέψτε καλά.
2. Κοσκινίστε 2 φλιτζάνια αλεύρι (αφήστε ένα φλιτζάνι αλεύρι για πασπάλισμα), προσθέστε σόδα, ανακατέψτε το και μετα ανακατέψτε με το μειγμα του κεφίρ.
3. Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη, προσθέτοντας λίγο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να κρατάει το σχήμα της, η ζύμη θα κολλήσει λίγο στα χέρια σας. Το κύριο πράγμα είναι να μην το παρακάνετε με το αλεύρι, διαφορετικά θα γίνει σκληρή.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να σταθεί.
4. Τρίψτε το τυρί σε χοντρό τρίφτη, προσθέστε ένα αυγό και ανακατέψτε. Η γέμιση είναι έτοιμη.
5. Σχηματίζουμε από τη ζύμη ένα λουκάνικο και το κόβουμε σε 9 μέρη.
6. Από κάθε μέρος της ζύμης σχηματίζουμε μια πιτα μεγεθος πιατου.
7. Βάζουμε τη γέμιση τυριού στο κέντρο.
8. Στη συνέχεια, τραβώντας προς τα πάνω τις άκρες της πιτας, τις μαζεύουμε στο κέντρο (σαν πουγκί) και κολλάμε μεταξύ τους.
9. Αναποδογυρίζουμε το πουγκι που προκύπτει και την ανοίγουμε λίγο με τα χερια αλλά όχι πολύ.
10. Ψήνετε σε ζεστό τηγάνι και από τις δύο πλευρές χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσει.
Για καλύτερο ψήσιμο, μπορείτε να καλύψετε το ταψί με ένα καπάκι.
11. Έτοιμο το τυροπιταρι αλείφουμε αμέσως και γενναιόδωρα με βούτυρο.
Καλή όρεξη!!!