Τούρτα αμυγδάλου

Η Τούρτα αμυγδάλου είναι ένα κλασικό ελληνικό γλυκό που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους. Είναι μια πλούσια και αρωματική τούρτα με γεύση αμυγδάλου, που ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

Το παντεσπάνι της Τούρτας αμυγδάλου είναι αφράτο και μαλακό, με έντονη γεύση αμυγδάλου. Η κρέμα της είναι επίσης πλούσια και αρωματική, με βελούδινη υφή. Η τούρτα διακοσμείται συνήθως με αμύγδαλα φιλέ, που της προσθέτουν μια επιπλέον τραγανή νότα.

Η Τούρτα αμυγδάλου μπορεί να σερβιριστεί σκέτη ή με σάλτσα σοκολάτας, σάλτσα φράουλας ή σάλτσα καραμέλας. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό γλυκό για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας.

Αν ψάχνετε για ένα κλασικό ελληνικό γλυκό που θα ενθουσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας, η Τούρτα αμυγδάλου είναι η ιδανική επιλογή.

Υλικά

Για το παντεσπάνι.
5 αυγα.
1 ποτήρι νερού ζάχαρη.
1 ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλυτζάνι του καφέ αλεσμενο αμύγδαλο.
1 μπεκιν.
2 βανίλιες.
Τα χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με τη σειρά που τα γράφω.

Σιρόπι
1 ποτήρι του νερου νερο.
1 ποτήρι νερού ζάχαρη.
1 κουταλιά της σούπας εσανς πικραμυγδαλο.

Για την κρέμα πατισερι.
2 κουπες γάλα.
Μιση κούπα ζάχαρη.
3 κουταλιές τηςσούπας αλεύρι
2 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ.
3 βανίλιες
2 κρόκους.
1 κουπα σαντιγί.
Ολες οι κουπες ειναι του νες καφε.

Εκτέλεση

Στο μάτι τις κουζίνας έβαλα την κατσαρόλα έριξα το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το Κορν φλάουρ, τις βανίλιες, μόλις εβρασαν προσθεσα τους κρόκους, ανακατευωντας καλά, κ τέλος πήρα την κατσαρόλα στην άκρη κ πρόσθεσα ένα ποτήρι σαντιγί ανακατεύωντας καλά να ενσωματωθεί με το μείγμα.
Για τη γαρνιτουρα κρεμα σαντιγί.
1φυτικη 500γρ.
1 Ζαχαρούχο.
Εκτέλεση
Ετοιμάζω το παντεσπάνι το βαζω σε τσερκι 26εκ. Και το ψήνω 30 λ αντισταση 170βαθμους.
Εβρασα το συροπι για 3λ και οταν παγωσε εριξα την εσάνς.
Εκοψα το παντεσπανι στα τρια το σιροπιασα και αρχισα να στρωνω την κρεμα πατισερι 2 στρωσεις αναμεσα στα τρια κομμάτια.
Γαρνιρισα εξωτερικά με την σαντιγί αμυγδαλα φιλε και στο τελος τα κερασακια.
♥️♥️Ορίστε να σας κεράσω♥️ ♥️

H συνταγή είναι της κας Κατερινα Μαδικα

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με μπεσαμέλ σιμιγδαλιού
Επόμενο άρθροΗ τυρόπιτα που δεν έχει φύλλο, αλλά είναι πιο νόστιμη από ποτέ