Υλικά

4 ελληνικά λουκάνικα καυτερά ή οχι

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες

1 πιπεριά(επιλέξτε το χρώμα σας), στην μέση και κομμένή σε φέτες

1 φλιτζάνι λευκά μανιτάρια σε φέτες

4 φέτες ώριμης ντομάτας

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα

Αλάτι και πιπέρι 

Αποξηραμένη ρίγανη

KALOFAGAS | GREEK FOOD & BEYOND

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα λουκάνικα σας σε ένα ξύλο κοπής και στη συνέχεια κόψτε τα στη μέση κατά μήκος για να ανοίξουν σε ένα κομμάτι λουκάνικο (μην τα κόψετε σε δύο). Επαναλάβετε με όλα τα λουκάνικα.
Τοποθετήστε ένα τηγάνι στην φωτιά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, και αφήστε να κάψει λίγο το λάδι. Τοποθετήστε τα λουκάνικα με την όψη προς τα κάτω (με την πλευρά του εξωτερικό προς τα επάνω) και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να είναι ελαφρώς ροδισμένα και τραγανά. Γυρίστε προσεκτικά τα λουκάνικα και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ακόμη, και στη συνέχεια βγάλτε τα προσεκτικά και αφήστε τα.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο (εάν χρειαστεί) και προσθέστε τα κρεμμύδια, πιπεριές και μανιτάρια και σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε για 5-6 λεπτά, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και μόλις τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή αφαιρέστε όλα τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε για ένα λεπτό, ακριβώς για να μαλακώσουν και κρατήστε τες.
Τοποθετήστε τα λουκάνικα στο τηγάνι(εάν το τηγάνι σας μπορεί να μπει στον φούρνο αλλιώς σε ένα ταψάκι, μπορείτε επίσης να ψήσετε), πασπαλίζετε κάθε λουκάνικο με τυρί, ρίχνετε από πάνω  ντομάτες, κρεμμύδια, μανιτάρια και πιπεριές. Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 220 βαθμούς και τοποθετήστε την ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αφαιρέστε προσεκτικά από το φούρνο, πασπαλίζετε με αποξηραμένη ελληνική ρίγανη και σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί , πατάτες τηγανιτές  ή ψητή πατάτα και μπύρα !

KALOFAGAS | GREEK FOOD & BEYOND

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα ξυπόλητη…σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια χωρίς φύλλο