Τυροπιτάρια της Γιαγιάς

Νόστιμες πίτες και εύκολες στην προετοιμασία, μπορούν να γεμιστούν με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση όπως τυρί, μοτσαρέλα, κρέας, σαλάμι, πουρέ πατάτας … γλυκό τυρί, μαρμελάδα φρούτων κ.λπ.
Ακόμα και ένας αρχάριος μπορεί να τα προετοιμάσει.

Υλικά για 8 πίτες

Γιαούρτι 1% -250 gr (κεφίρ, ελληνικό γιαούρτι, ξινή κρέμα ή νερό)
Αλεύρι -450 gr +
Αυγό-1
Αλάτι -1 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη -2 κουταλάκια του γλυκού
Σκόνη ψησίματος -1 κουταλάκι του γλυκού
Γέμιση
Τυρί φέτα -250 γρ
Αυγά -1-2 κομμάτια
Αλάτι – για γεύση

Πως να τις φτιάξετε

1 Βάλτε το γιαούρτι, το αυγό, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά.
2 Σε άλλο μπολ βάζουμε κοσκινισμένο αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.
3 Προσθέστε το μείγμα γιαουρτιού πάνω από το αλεύρι.
4 Ανακατέψτε μια μαλακή, κολλώδη ζύμη.
5 Αφήστε την καλυμμένη ζύμη σε ηρεμία για 20/30 λεπτά.
6 Χωρίστε σε 8 ίσα κομμάτια.
7 Καλύψτε και αφήστε για 10/20 λεπτά.
8 Ανακατέψτε το τυρί, το αυγό και το αλατι.
9 Με έναν πλάστη στο τραπέζι που έχετε παπσαλίσει με αλεύρι, απλώστε ένα λεπτό φύλλο.
10 Βάλτε 2 κουταλάκια του γλυκού τυρί στη μέση.

11 Διπλώνουμε σε φάκελο.


12 Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι για να σιγοβράσουν σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.


13 Αφαιρέστε σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε λάδι. Πολύ νόστιμο!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με Nutella και φουντούκι…δεν θα ξεχάσετε ποτέ την γεύση τους
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια πατάτας και κολοκυθιών